neděle 6. března 2016

Útok na antikvariát 3


Nejsem moc šikovná co se rozbalovaček a podobných věcí týče. Vlastně jsem strašně líná fotit svoje nové knihy a chlubit se jimi. Tentokrát přidávám menší report z mých útoků na internetové antikvariáty. Bohužel, ehm vlastně naštěstí, nejsem hacker, takže se nejednalo o nic až tak špatného. Teda kromě újmy, kterou trpí moje pokladnička. Kdyby alespoň to poštovné nebylo tak nehorázně drahé.

Zmiňovala jsem v předchozích článcích, že je mojí aktuální touhou zkompletovat příběhy Sherlocka Holmese ve vydání od Joty. Pak se nejspíše pustím do shánění zachovalých kousků z předchozích vydání, ale tohle jsem mít chtěla a musela. Za prvé se mi líbí a za druhé už je to tak trošku raritka, takže proč si ji nepořídit. Pravidelné kontrolování hlavně internetových antikvariátů růže přináší a tady jsou moje úlovky :)

Studie v šarlatové a Podpis čtyř je úvodní kniha celé série. Neshání se úplně snadno, ale zadařilo se. Kniha přišla ve slušném stavu, je na ní trochu vidět (a maličko cítit), že byla skladovaná v ne úplně příznivých podmínkách, ale to se vyvětrá a vysluní až bude venku hezky. Minimálně čtená, s perfektní vazbou a přebalem, takže super nákup. Objednávala jsem z Antikvariátu u stromu. Komunikace byla v pořádku, balík přišel obratem po zaplacení. Knihy byly zabalené v bublinkové obálce a navíc v klasickém hnědém papíru, který vídám u prodejců knih tak málo a mám tak ráda, když mi knihu někdo neekologicky zabalí do zbytečného papíru navíc (třídím ;) ). Cena nebyla úplně při zemi, ale jedná se opravdu o těžce sehnatelnou knihu a tak zlé to taky nebylo. Jistí vydřiduši ji prodávají skoro dvakrát tak draho.


Druhá objednávka byla v podobném duchu. Objevila jsem dvě knihy z vytouženého souboru v jednom antikvariátu. V takovou chvíli jde stav na účtu naprosto stranou a musím je mít. Dobrodružství Sherlocka Holmese a Údolí strachu. Prve zmíněná kniha je tak v 90% stavu, přebal už trochu zažil, ale vazba je v pořádku, kniha není špinavá a dokonce není ničím cítit. Podobně i s Údolím strachu, které má sice lehce ohnutý hřbet, ale jinak je v pořádku. Ceny ne nejnižší (první tři úlovky do série jsem pořídila v antiku v centru velkého města výrazně levněji), ale zase ne až tak přestřelené. Přesně tolik, kolik jsem ochotná s přihlédnutím k poštovnému dát za nelehko sehnatelné knihy. Objednáno z Antikvariátu Čejka. Knihy přišly zabalené úplně v pořádku ve vazbě z jiné, zřejmě poškozené, knihy, papíru a to celé v bublinkové obálce, na které bylo poděkování za nákup :) Antik přiznává, že platíte zvlášť poštovné a balné, ale celková suma byla tuším 70,- s platbou předem, takže nic, co by člověka zruinovalo a co vím z práce, tak to opravdu víceméně odpovídá nákladům. Jenže je to prostě položka navíc, za kterou by se dala pořídit další kniha, že jo.



Takže přátelé, chybí už jen Pes Baskervillský, který se jeví býti tak trochu mission impossible, ale já to nevzdávám! Jednou se objeví a já budu mít všech osm knih kánonu od Joty!

Co vy a antikvariáty? Nakupujete nebo máte rádi zásadně vůni nových, neohmataných knih? Máte raději kamenné antiky nebo nakupujete i v těch online? Který je vaším nejoblíbenějším?

6 komentářů:

  1. Krásné přírůstky! :)
    Jsem ostuda,že jsem ještě žádný příběh Sherlocka Holmese nečetla,takže bych to měla napravit :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné přírůstky, já bych brala hlavně Sherlocka :D

    OdpovědětVymazat
  3. Sherlocka mám ráda. Krásné knihy :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Sherlocka mám ráda. Krásné knihy :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Bohužial u nás v meste bol len jeden antikvariat aj ten už zrušili :/

    OdpovědětVymazat