neděle 20. března 2016

Útok na antikvariát 4


Mám radost, ale jako fakt velkou radost. Ve všech svých antikvariátních příspěvcích jsem otravovala se Sherlockem a dneska tomu nebude vůbec jinak. Každopádně vás možná potěším, příští úlovky už budou rozhodně jiného ražení. Stal se zázrak a já získala knihu, ve kterou jsem ani nedoufala...

Při brouzdáním internetovými antikvariáty jsem narazila na naprostý poklad. Abych to vysvětlila, kánon Sherlocka Holmese u nás už delší dobu nevyšel v kompletu (i když tuším, že snad Levné knihy měly kdysi dávno takové dva óóóbrovské svazky, které si do vlaku nevezmete) a poslední vydání od Joty už není úplně novinkou a v antikvariátech se objevují poměrně zřídka. Postupně se mi podařilo koupit sedm knih z osmi s tím, že poslední "Pes baskervillský" je tak trochu oříšek. Po té knize se naprosto slehla zem.

No a naprosto největší náhodou jsem rozklikla antikvariát Počta a našla poklad nevyčíslitelné hodnoty za naprosto legrační cenu. U téhle knihy bych čekala cenovku blížící se dost možná pěti stovkám a já ji koupila opravdu velmi levně oproti uvedené částce. Jediná vada na kráse je ta, že kniha nemá přebal o čemž jsem věděla dopředu, ale to je v danou chvíli to nejmenší, jinak stav perfektní. Co se týče antikvariátu, tak jsem nadšená. Komunikace byla v pořádku, údaje k platbě přišly hned druhý den a kniha byla expedovaná obratem po jejím zaplacení. S tím, že o samotném odeslání mi přišla zpráva přímo od antikvariátu. Za velkou výhodu považuji to, že antikvariát využívá sítě Zásilkoven, takže při platbě předem není poštovné až tak děsivé. Jo a knížka přišla dokonale zabalená, s takovou precizností jsem se už dlouho nesetkala!


Konečně celá vysněná série! Některé knihy jsou v maličko horším stavu než ostatní, ale jde jen o kosmetické záležitosti a u knih skoro dvacet let starých si nemám na co stěžovat a jsem nadšená! Těším se na léto se Sherlockem! :)



6 komentářů:

  1. Jé, tak zrovna tuhle knihu bych brala taky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psa baskervillského mají teď Levné knihy v docela hezkém vydání ;) Uvažuju, že si ho pořídím, proč mít knížku jednou, když ji můžu mít dvakrát :D

      Vymazat
  2. Jsem úplně šťastná za Tebe, zkompletovat sérii je vždy příjemné, obzvlášť když člověk musí pátrat! :) Přeji krásné sherlockovské čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ani nevíš, jakou jsem měla radost, když se mi opravdu podařilo sehnat tuhle poslední knihu :)

      Vymazat
  3. Tak tuhle "kompletku" ti fakt závidím! :) Také Holmese střádám, ale ještě mi chybí čtyři díly. Tak snad je brzy doseženu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jde o tohle vydání, tak se stačí hodně rozhlížet po internetu. Sice jsem na poštovném utratila kopec peněz, ale pět knih mám z internetových nabídek antiků :)

      Vymazat