neděle 10. dubna 2016

Přibylo do knihovny! Březen


Rozhodla jsem se začít s novou rubrikou a přidávat tak nové knihy, které nakoupím mimo antikvariáty. Rozbalovačky dělat nechci, neumím fotit, nemám na to techniku a prostě jsem celkově trochu nešika na tyhle věci. Sama ráda čerpám inspiraci z podobných článků a zároveň pak vím, na jaké recenze se můžu těšit. Tentokrát se můžete podívat na moje nákupy za březen :)

Muž jménem Ove - Fredrik Backman
V recenzi, kterou můžete najít ZDE, jsem se zmiňovala o tom, že Úúúveho chci domů. No a jak jsem řekla, tak se stalo. Ačkoliv jsem četla paperback z knihovny, rozhodně jsem chtěla hardback, který je povedený a mám z něj velkou radost.


Návštěva Levných knih neproběhla jenom jednou, ale opakovaně. A tady jsou moje úlovky:

Final Cut - Veit Etzold
Dost mě zaujala krátká anotace a kniha nemá vůbec špatné hodnocení. V kombinaci se zajímavou obálkou a cenou jsem se pro thriller rozhodla. Dost se na knihu těším!


Karel Čapek - Povídky z jedné kapsy a Povídky z druhé kapsy
Klasika, která nesmí v mé knihovně chybět. Jsem velkou fanynkou bratrů Čapkových a momentálně, po úspěšném zkompletování Sherlocka, si dělám velký zálusk i na další anikvariátní lovy s tématem "zkompletuj Čapka v jednom vydání". Konkrétně tento soubor povídek je jedním z mých oblíbených a moc se mi líbí formát knihy, který je parádně kompaktní, ale zároveň odolný hardback.


Oscar Wilde - Obraz Doriana Graye, Cantervillské strašidlo
Popadl mě malý infarkt, když jsem tuhle knížku spatřila za výlohou! Obraz sháním už delší dobu, ale žádné z dostupných vydání se mi nelíbilo a to, které je nejčastěji k sehnání v antikvariátech má obvykle svá nejlepší léta dávno za sebou. Tohle vydání je naprosto kouzelné, stejný formát knihy jako výše zmíněné Čapkovy povídky, překlad J. Z. Nováka a úžasná úprava obálky. Boží!


6 komentářů:

  1. Samé pěkné knihy! :) A toho Wilda jsem si také nedávno odnesla - ta obálka je pristě krásná.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné přírůstky. Wilda mám samozřejmě také, nešlo odolat :) Přeji krásný večer :)

    OdpovědětVymazat
  3. Do LK chci také o víkendu zajet a určitě nebudu odcházet s prázdnou :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné přírůstky, Final cut jsem také ukořistila :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné kousky :) Ove na mě čeká v knihovně už hodně dlouho a Final cut jsem si také pořídila. Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat