úterý 28. června 2016

Přibylo do knihovny! Červen 1/2


Nikdy jsem nebyla velký sběratel knih. Většinu jsem jich doma nechtěla nebo nepotřebovala, obvykle jsem si knihy půjčovala. Jenže za posledních několik měsíců se něco změnilo... To, co jsem pořídila za červen jsem nenakoupila dohromady za poslední rok. Ale však vy to určitě všichni znáte, ten pocit, když s vámi jde domů nová kniha!



Začnu zlehka nákupy v Levných knihách (doplněných o antikvariát). Chodím tam často a ráda, ale snažím se krotit a nekupovat si všechno, co vidím. Každopádně jsem už neodolala ozubeným kolečkům a dráčkům. 





Typická situace v LK - najdu sérii, která by se mi mohla líbit, ale samozřejmě bez prvního dílu. Nevím, jestli Firfixe vůbec kdy v LK měli, ale já ho ulovila v docela hezkém stavu v antikvariátu (za třicet tři korun!). Zlopoustevník Šáchor a Úroboros doprodávali za čtyřicet, možná padesát korun každou a mně se prostě líbily ilustrace (a je tam mapa! Co je víc než mapa v knize?!), takže proč nedat šanci českému autorovi. Jde nejspíš o příběh na pomezí pohádky a fantasy, podle úpravy knihy předpokládám, že cílovou skupinou budou děti kolem deseti, dvanácti let. Takže čtení pro mě :D




Pamatuju si, když spolužačka na střední četla první díl série a byla z něj naprosto nadšená. V LK jsem PoloSvětu odolávala dlouho už jen proto, že hodnocení není nijak úžasné a poslední díl se v češtině neobtěžovali vydat. Jenž ta ozubená kolečka... Jo, mám doma i tenhle skvost. A doufám, že mě nezklame. Nebo alespoň ne nějak moc. Tuším, že je cenovka někde u 39,- takže s případným neúspěchem se smířím.


Abych nebyla pozadu, vylepšila si karmu a zbavila se zvědavosti tak jsem se rozhodla podpořit Elišku a koupit si její prvotinu. Je na ni drak, že jo. A draci jsou cool. No a taky kdo by odolal knize s věnováním? Jsem na ni moc zvědavá!



Po tom, co jsem se osobně setkala s Jazem, autorem Oprásků, jsem si jen potvrdila, že tohohle člověka ráda podpořím. Mimochodem, je fakt zvláštní mluvit s člověkem, kterému nevidíte masku. Normálně nekoktám, ale tentokrát jsem si střihla perfektní přehlídku několika vad řečí... Opráski obsahují humor, který rozhodně není pro všechny, ale mě baví už dlouho. Měla jsem v úmyslu nakupovat postupně, ale když jsem na Databázi knih narazila na nabídku třetího dílu za super peníze, neváhala jsem. Takže budu doplňovat jen sudá čísla, zatím... :)

U Databáze knih ještě zůstaneme. Uvědomila jsem si, že jsem vlastně nikdy nečetla žádný historický román a tato série mi přišla zajímavá. Nabídka, která se neodmítá a to jest padesát korun za kousek. Knihy jsou v nádherném stavu a už se těším na shánění dalších dílů, pokud zjistím, že toto je přesně to, co v mém životě chybělo!





Momentálně jsme zhruba v půlce toho, co jsem nakoupila za poslední měsíc. Vzhledem k tomu, že jsem knížky nevyfotila zrovna chytře, tak jsem se rozhodla červnové nákupy rozdělit do dvou článků. Druhou část můžete očekávat koncem týdne. Doufám, že se mi do té doby nepodaří koupit ještě něco dalšího, už tak mi začíná hrozit, že se ten komín vedle knihovny brzy zhroutí (přiznávám, že objednané knihy už jsou, ale ty snad nestihnout přijít včas :D )

2 komentáře:

  1. Pěkná hromádka :) Abych pravdu řekla, žádnou knihu kromě té své jsem neznala :D Ale přeji pěkné čtení :) A snad se ti bude Dračí princezna líbit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dračí princezna se mi mooc líbila :)
    Pěkné přírůstky! :)

    OdpovědětVymazat