pondělí 11. července 2016

Přibylo do knihovny! Červen 2/2


Slibovaná druhá část chlubícího článku s novými knižními mazlíčky. Červen byl prostě nabitý, za to červenec moc vesele nevypadá... Tak jdeme na to!

Pro začátek zlehka... pohádky Roalda Dahla, které byly ve výprodeji na Arara nebo tak někde. Vždycky jsem si chtěla přečíst Karlíka, tak jsem si pro jistotu vzala i druhou Dahlovu knihu, abych měla s čím srovnávat. Karlos dorazil docela potlučený, ale čert to vem, hřbet drží a nějaký ten malý úraz mi za řešení výměny nestojí. No a vzhledem k tomu, že chci trochu víc číst v angličtině a mám ráda Davida Walliamse, rozhodla jsem se zkusit Gangsta Granny a celkem náhodou jsem se trefila v Neoluxoru do Happy Hours. Potěšilo! :)




Běžecké okénko - Škorpil, Zátopek a Jurek. Povinná četba běžce hobb(l)íka.




Potřebovala jsem nutně pokročit s mojí kolekcí Terryho Pratchetta, která čítala jednu knihu. Další báječná a krásná dvojkniha a Národ, který je z výprodeje za málo peněz (knihy ABZ nebo možná vůbec ne). Kdysi jsem ho četla, moc nadšená jsem nebyla, ale byl levný a třeba jsem do něj dorostla!



Nicholas Winton - skromný hrdina a člověk, kterého obdivuji už léta. Moc knih se o něm nenapsalo, takže každá, která vyjde má místo v mé knihovně. Neskutečně inspirativní člověk. Jednoznačně Must Have a samozřejmě jsem si svojí šikovností zvládla natrhnout přebal hned, co jsem ji vybalila.


Další příběhy lidí, jeden bude snad inspirativní, ten druhý doufám ne. Výprodej na buxu, myslím. Prostě proč ne?



Další část fantasy koutku na odlehčení. Příloha Pevnosti, výprodejová kniha od Dobrovského a dárek k objednávce z eshopu (nebo vlastně ne, stála 1 Kč). Přesně v tomto pořadí!




Další akce někde... na Arara, myslím? Myslím, že jsem objednávala společně a dost možná kvůli pohádkám Dahla. Potřebovala jsem je. Jiné vysvětlení to nemá. Teda vlastně jo, zajímá mě, jestli ta modrá kniha s podivnou obálkou je fakt tak boží jak všichni píšou. Hodit z okna ji můžu vždycky, no ne?



Konečně finále. Údajně poškozené knihy. Oběma nic není, jedna má možná lehoučce zašpiněný ořez, ale nic, za co by musela být odsouzena k prodeji s tak velkou slevou, že se stala dostupná mému omezenému rozpočtu. Ta druhá nemá dokonalý přebal, ale to nemá většina mých knih. Jsem děsně šikovná a když náhodou vyberu tu, která je bezchybná, tak ji zválím po cestě z knihkupectví nebo mi přijde natlučená, takže mě nějaký pomačkaný roh přebalu už fakt nedojme. U beletrie určitě ne. Srdcovky a "výstavní knihy" to je ovšem jiná...




2 komentáře:

  1. Další parádní přírůstky, do Pratchetta se už taky konečně musím pustit :D

    OdpovědětVymazat
  2. Super přírůstky! :)
    Vteřinu poté bych si chtěla přečíst :)
    (Ne)Obyčejného kluka jsem četla v AJ a nevím, zda to bylo tím jazykem nebo stylem, ale druhá polovina knihy mě moc nebavila :/
    Mezi zloději na mě čeká v poličce, tak snad se k ní brzy dostanu :)
    Pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat