sobota 30. ledna 2016

Přibylo do knihovny 1


Vzhledem ke svému štěstí v soutěžích a hrách jako takových jsem byla naprosto nadšená, když jsem se koncem prosince dozvěděla, že jsem vyhrála knihu! Opravdovou knihu! Na blogu Knižní-svět probíhala narozeninová soutěž a já byla mezi šťastlivci, kteří vyhráli jednu z pěti knih. K mé naprosté radosti jsem vyhrála tu, o kterou jsem stála nejvíc.

pátek 29. ledna 2016

Přečteno: Kostičas - Samantha Shannon


Anotace slibovala legraci (omlouvám se, ale hlubší třídění žánrů je momentálně nad moje síly, věřím však, že je to snad dystopie), zasazenou do Londýna v roce 2059. Příjemný vzhled obálky, rozsah textu a mladičká britská autorka vytvořily společně natolik velké lákadlo, že jsem se do knihy pustila ve zkouškovém. Co na to říkám?

čtvrtek 21. ledna 2016

Moje knižní putování


Slečna Adriena vyhlásila soutěž a já se rozhodla, že se zúčastním. Tady je můj soutěžní příspěvek na téma "Moje knižní putování".

Paradoxně jsem jako dítě uměla dřív psát než číst. Když mi písmenka někdo diktoval, byla jsem je schopná napsat, ale už těžko jsem je četla. To nezní jako úplně úspěšný start do života malého knihomola, že? Čtení ze slabikáře mi vlastně také moc nešlo. Byla jsem mezi průměrnými dětmi, ale čtení mě docela bavilo. Bylo fajn sbírat jedničky a  nálepky do slabikáře (i když to stálo značnou část mého volného času a úsilí). Nakonec jsem se docela číst naučila, přiznám se vám hned.

sobota 2. ledna 2016

Přečteno: Můj dlouhý běh - Daniel Orálek (a Luboš Brabec)



I když jsem v běhu čistokrevný hobbík strašně ráda čtu příběhy velkých běžců. Daniel Orálek je ikona českého ultramaratonu, znají ho i lidé, kteří běh nebo sport jako takový moc nesledují. Loni Daniel vydal svůj běžecký příběh knižně a je to velmi výživná záležitost.