čtvrtek 31. března 2016

Přečteno: Dívka s pomeranči - Jostein Gaarder


Miluju dopisy! Občas dokonce i nějaký dostanu. Myslím tím osobní psaní od někoho, na kom mi záleží, nikoliv ty otravné "dopisy" od operátorů a poskytovatelů všeho možného. Představa, že dostanu dopis od někoho, kdo je jedenáct let na onom světě je vskutku děsivá. Tahle kniha ale ukazuje, že dostat takový dopis může být úžasné.

čtvrtek 24. března 2016

Přečteno: Galgad - Ergall


V prosinci jsem vyhrála knihu a k jejímu přečtení a recenzi jsem se dostala skoro za tři měsíce. Stane se. Myslím, že to známe všichni, komín knih k přečtení z vlastní knihovny, druhý komín z veřejné knihovny, něco popůjčované od přátel, sem tam nějaká kniha ve čtečce a do toho nějaká ta učebnice. Prostě mi to chvíli trvalo, na knihu jsem se moc těšila. V soutěži jsem si ji vybrala sama, celý koncept mě dost zaujaluž podle anotace a recenzí, ale nebyla bych to já, kdyby se neobjevil i obláček na té modré obloze...

neděle 20. března 2016

Útok na antikvariát 4


Mám radost, ale jako fakt velkou radost. Ve všech svých antikvariátních příspěvcích jsem otravovala se Sherlockem a dneska tomu nebude vůbec jinak. Každopádně vás možná potěším, příští úlovky už budou rozhodně jiného ražení. Stal se zázrak a já získala knihu, ve kterou jsem ani nedoufala...

sobota 19. března 2016

Kino: Deadpool (2016)


Komiksáci útočí ze všech stran a já se jim celkem úspěšně vyhýbám. Prakticky svět komiksových hrdinů neznám, pokud pominu nějaké základní povědomí o tom, že tuším, že jich pár existuje a některé znám jmény. Tam moje znalosti končí. Deadpool mi doporučovali skoro všichni kamarádi. Delší dobu jsem váhala, ale nakonec došlo k poměrně spontánní návštěvě kina, kde film promítali v malém sále. A bylo to...

čtvrtek 17. března 2016

Přečteno: Jackaby - William Ritter


Jackaby, nový velký detektiv. Tentokráte se však nejedná o gentlemana z viktoriánského Londýna, ale o obhroublého detektiva se "speciálním nadáním" ze zámoří. Anotace slibuje velký případ ve stylu Sherlocka Holmese říznutého Doctorem Who. Jako zarytá fanynka obou zmíněných mužů jsem se po několika přečtených recenzích odhodlala si knihu pořídit. Jak dlouho mi nadšení vydrželo se můžete dozvědět níže.

čtvrtek 10. března 2016

Přečteno: Muž jménem Ove - Fredrik Backman


Kniha se zvláštní obálkou a naprosto nicneříkající anotací. Vzhledem k tomu, že mám tak trochu povinnost v dohledné době poněkud neplánovaně přečíst nějakou severskou literaturu, tak mi Ove přišel docela vhod. Když jsem si ho vyzvedla z knihovny, nedalo mi to a hned jsem se začetla. Čekala jsem všechno, ale rozhodně ne to, co jsem od knihy dostala.

neděle 6. března 2016

Útok na antikvariát 3


Nejsem moc šikovná co se rozbalovaček a podobných věcí týče. Vlastně jsem strašně líná fotit svoje nové knihy a chlubit se jimi. Tentokrát přidávám menší report z mých útoků na internetové antikvariáty. Bohužel, ehm vlastně naštěstí, nejsem hacker, takže se nejednalo o nic až tak špatného. Teda kromě újmy, kterou trpí moje pokladnička. Kdyby alespoň to poštovné nebylo tak nehorázně drahé.

čtvrtek 3. března 2016

Přečteno: Vidořád - Samantha Shannon


Druhý díl série autorky Samanthy Shannon sliboval akci, nové prostředí plné zvratů a recenze byly vesměs kladné. Naprosto geniální obálka, krásně zpracovaná kniha a dobrý dojem z Kostičasu byly hlavním důvodem, proč jsem si Vidořád chtěla přečíst. Stačilo to však pro zanechání dobrého dojmu? Hned na úvod podotýkám, že "rostleskávačka s modro-červenými pompomy" nebudu.