pondělí 26. září 2016

Přečteno: Kafe a cigárko - Marie Doležalová


Že prý lehké letní čtení, povídali... jsem nepoučitelná a stále a znovu zkouším číst to, co je momentálně v kurzu. Knihy, které mají super PR, velkou oporu na blogu, recenze na mě koukají z každého rohu a já poslední dobou odolávám méně a méně. Do rukou se mi dostala kniha v neuvěřitelně podivném formátu s doporučením, že se mi prý bude líbit.

úterý 20. září 2016

Přečteno: Zu - Silvester Lavrík


Jak už to u mě bývá docela běžné, do rukou se mi naprostou náhodou (ehm, zaprodala jsem se Větrným mlýnům) dostala kniha slovenského autora, o kterém jsem (nečekaně) nikdy neslyšela. Slovenská literatura mě naprosto míjí a já neměla nejmenší tušení, o co v knize půjde. Obálka mě nadchla, ale byla jsem potěšená i obsahem knihy?

sobota 17. září 2016

Přečteno: Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide - J. K. Rowling


Moje aktivita na blogu je k uzoufání zoufalá. Udělala jsem si dvoutýdenní volno a doháním to všechno, co jsem přes léto nestihla. Naneštěstí mám momentálně rozečtenou divnou sadu knih a nějak se mi nedaří je postupně dočíst abych se mohla pustit do něčeho, co mě pohltí a vyplivne až na samém konci. Každopádně, docela náhodou jsem narazila na to, že existuje další doprovodná série knih k Harry Potterovi a tak jsem ji vyzkoušela...

pondělí 12. září 2016

Přibylo do knihovny! Srpen


Po trochu hektickém období, kdy jsem na čtení a blog neměla příliš času se vracím v plné síle zpět! (Ne, že by to někoho vytrhlo, ale musela jsem začít velkolepě!). V červenci jsem na sebe byla pyšná, protože jsem si nekoupila žádnou knihu, srpen už tak "úspěšný" nebyl a pár dalších svazků se mi do knihovny vecpalo s tím, že chtějí být moje! :)

pátek 9. září 2016

Přečteno: Poslední aristokratka - Evžen Boček


Letní oddychovka. Humorné příhody rodiny Američanů, která dostala zpátky své rodové číslo - zámek Kostku. Strasti, které přináší devadesátá léta a poťouchlý kastelán zámku? To zní jako zábava.

pátek 2. září 2016

Přečteno: Sherlock - Graham Moore


Občas si říkám, že bych měla přestat číst X knih najednou. Recenze bych totiž vydávala a psala průběžně a nestávalo by se mi, že dočtu tři knihy během jednoho týdne a pak měsíc nic. A že se mi do toho psaní dnes opravdu nechce... Sherlocka jsem měla na nočním stolku právě skoro měsíc a konečně se mi podařilo dostat se do finiše. Je tedy nad výsost jasné, že vám potřebuji sdělit, co si o tomhle výprodejovém kousku myslím.