středa 30. listopadu 2016

Prosinec s ležáky


Akčně jsem se zapojila do projektu Evy z Knižního blogu neblogu, který je poeticky nazvaný jako "Prosinec s ležáky". Tak nějak bych to nebyla já, abych na to vzápětí nezapomněla, ale všechny ty sociální sítě, které mě celé dny šikanují mi samozřejmě můj závazek připomněly.

Nevěřím, že přečtu všechno to, co tu naslibuji, ale nechávám si případný prostor pro trochu výběru v rámci výběru :) Krom toho je tu zkouškové a jiné radosti, takže předpokládám, že budu ráda, když zvládnu své obvyklé tři, čtyři knížky.

V prosinci bych se ráda dostala k následujícím titulům:

Není-li to nemožné - Barbara Winton
Tuhle knihu mám doma od června, moc jsem se na ni těšila, ale je to jedna z těch, které mám strach vláčet všude s sebou. Minimálně o vánocích ale budu zalezlá doma, takže je na čase si ji přečíst!

série Stín krkavce - Anthony Ryan
Protože jsem si ji kdysi dávno půjčila, na poslední chvíli se začetla a ona se mi zatraceně líbila... tak jsem si ji pořídila elektronicky v jakési slevě. Aktuálně vyšel poslední díl, sérii mám ve čtečce kompletní, takže nač čekat! I když se tak úplně nejedná o "ležáky" vyjma prvního dílu, ten mám od jara.

série Sherlock Holmes - sir Arthur Conan Doyle
Dlouho jsem kompletovala jedno konkrétní vydání. Sherlocka jsem už asi dvakrát celého četla, ale je tomu už docela dlouho (naposledy zhruba před třemi lety), takže si ho chci osvěžit. A tuhle sérii si konečně užít v jednom vydání a překladu!

Vypravěčka - Jodi Picoult
Jedna z knih, které se mi doma sice ještě neválí věky, ale stále ji odkládám a donekonečna to přeci nejde!

A co vy? Chystáte se na prosinec vrhnout do svých knižních restů?

pondělí 28. listopadu 2016

Přečteno: Marťan - Andy Weir


Další z hromádky bestsellerů, na které slyším doporučení a reference ze všech stran. Vůbec nejhorší je u těchhle knih to, že vzápětí po vydání přichází do kin film a to už se prostě nedá vydržet. Nechci mít naspoilovaný děj, ale zároveň uvítám možnost probrat dané veledílo s přáteli. Tentokrát jsem si na plánované cestování s kamarádem do čtečky koupila Marťana, kterého kamarád právě dočítal.

úterý 22. listopadu 2016

Přečteno: Otolína a žlutá kočka - Chris Riddell


Před pár týdny mi dorazil mail z nakladatelství PRESCO GROUP s nabídkou spolupráce. Obecně se snažím vybírat si knihy trochu s rozumem, ale na "chytrou" dětskou literaturu docela slyším a ukázková kapitola, která byla k emailu připojená mě přesvědčila, že Otolíně musím dát šanci.

neděle 20. listopadu 2016

Přečteno: Cech objevitelů: Cesta do Shambhaly


Na webu Omegy jsem zahlídla možnost ucházet se o recenzní výtisk téhle megalomanské záležitosti, která mě poměrně dost zajímala. Vzhledem k tomu, že nepíšu recenze, ale spíš hejty, nečekala jsem, že bych knihu mohla dostat. Nejspíš jsem v žádné konkurenci obstála a s drobným zpožděním mi kniha dorazila. No, přátelé... je obrovská! Děkuji!

pondělí 14. listopadu 2016

Přečteno: Freakonomie - S. D. Levitt, S. J. Dubner


Pokud si myslíte, podobně, jako jsem si donedávna myslela já, že ekonomická literatura je jistojistě nuda, tak není od věci zkusit prolistovat pár knih. Jednou z prvních "populárně-naučných" ekonomických záležitostí, která se mi dostala do tlapek byla právě Freakonomie. Na jedné přednášce z víceméně nesouvisejícího oboru se o ní zmínil přednášející a já ji bezmyšlenkovitě přidala do seznamu "Chystám se číst". Jak to dopadlo?